persoonsalarmering

Als u aangesloten wilt worden op de persoonsalarmering van Eeckenrhode dan leest u op deze pagina wat u daarvoor moet doen. 

Eeckenrhode werkt voor persoonsalarmering samen met Altide. Altide levert alarmeringsapparatuur. In geval van alarmering staat de zorgcentrale van Altide u te woord en schakelt zonodig het zorgteam van Eeckenrhode is dat 24 uur per dag in het gebouw aanwezig is. Bij noodsituaties kan binnen enkele minuten een zorgmedewerker te plaatse zijn.

Hoe werkt het
Alarmeren kunt u met een polshorloge of met een button (halshanger) die u zelf dient aan te schaffen. Als u alarmeert ontstaat een spreekluisterverbinding met de zorgcentrale van Altide. Bij een acute zorgsituatie wordt als u in Eeckenrhode of de tuin van Eeckenrhode bent het zorgteam van Eeckenrhode gealarmeerd en komt een zorgmedewerker u helpen. Als u alarmeert buiten Eeckenrhode neemt Altide contact op met één van de door u opgegeven contactpersonen. Het zorgteam van Eeckenrhode levert namelijk geen zorg buiten Eeckenrhode.

Wat kost het
U betaalt eenmalige aanschafkosten voor een polshorloge of button en maandelijkse abonnementskosten. Informatie over de hoogte van de kosten kunt u vinden via het aanvraagformulier dat u vindt via onderstaande link.

Hoe vraagt u het aan
Het aanvragen van persoonsalarmering en aanschaffen van een polshorloge of button kunt u doen door het invullen van het formulier via onderstaande link.

> Aanvragen persoonsalarmering

U heeft al persoonsalarmering
Het is ook mogelijk om een ander persoonsalarmeringssysteem aan te sluiten op het zorgteam van Eeckenrhode. Vergeet in dat geval niet dat u het algemene nummer van Eeckenrhode, 040-2282800, doorgeeft als eerst-gealarmeerde in geval van nood, wanneer u binnen Eeckenrhode alarmeert. Ook voor andere systemen geldt eveneens dat voor noodoproepen die buiten Eeckenrhode worden gemaakt een door u opgegeven contactpersoon wordt gebeld.