Eeckenrhode voelt als ‘thuis’

In de periode 2017-2018 zijn diverse algemene ruimtes van Eeckenrhode gerenoveerd. Uitgangspunt bij die renovatie was dat bewoners en bezoekers zich thuis zouden gaan voelen. Hoe we dat hebben aangepakt? In de eerste plaats door bij de ontwikkeling van de renovatieplannen een groep bewoners te betrekken. De projectgroep ‘bouw en interieur’ werd gevormd door bewoners, eigenaren en locatiemanagement. Een locatiemanager stelt immers soms andere eisen aan de inrichting dan een bewoner. De projectgroep heeft vanaf de initiële planvorming tot aan oplevering aan het stuur gezeten. Architectenburo Moes & de Meyere uit Amsterdam heeft op basis van een duidelijke briefing ontwerpen gemaakt voor een aantal openbare ruimtes. Het gebruik van warme kleuren, mooie materialen hebben bijgedragen aan een prettige atmosfeer.

Ontvangsthal en Tuinzaal
De hal heeft een bamboe-houten vloer gekregen en is ingericht met warme kleuren. De recreatiezaal is omgedoopt tot Tuinzaal. De Tuinzaal heeft een groen dak (sedem) en een grote serre waar je zomer en winter in lekkere fauteuils in de zon kunt zitten uitkijkend over de tuin. De serre kan grotendeels worden opengezet. De zaal is vergroot en uitgevoerd met moderne geluidsapparatuur waardoor het meer mogelijkheden heeft gekregen voor de organisatie van activiteiten. De Tuinzaal wordt inmiddels veel gebruikt voor onder meer concerten, lezingen, lunches en de ochtendkoffie. 

Opening Tuinzaal met optreden van Lenny Kuhr

Verduurzaming gebouw
Om het gebouw te verduurzamen zijn diverse maatregelen getroffen. Heel veel glas en kozijnwerk is vervangen door isolerend glas. De voorpui van de entree is vervangen. De pui in de recreatiezaal (nu Tuinzaal) is vervangen door een serre. De grote glaspartijen in de hallen en het trappenhuis zijn vervangen door aluminium kozijnen met isolerend glas. Het dak van de Tuinzaal heeft een beter isolerend groen dak (met mooie plantjes, sedem) gekregen waar tal van insecten hun voedsel en onderkomen vinden. En de Tuinzaal heeft een enegriezuinige luchtbehandelingsinstallatie gekregen die zorg voor een aangenaam klimaat.

De Tuinzaal

Nieuwe bibliotheek
De bibliotheek beschikt over een grote collectie boeken, grote letterboeken, DVD’s en enkele hoorspelen. In de bibliotheek is een zitje en leestafel te vinden.

Fysiofitness
Sinds 2019 heeft Eeckenrhode een fysiofitness-zaal waar bewoners zelfstandig of onderbegeleiding van de fysiotherapeut van Eeckenrhode kunnen werken aan spiermassa en conditie.

Verticale tuin
Als onderdeel van de renovatie van het trappenhuis en de hallen op de verdiepingen is in het trappenhuis een verticale tuin (planten tegen de wand) van maar liefst 12 meter hoog gerealiseerd. De tuin is te bewonderen vanaf alle verdiepingen in de vide.

Elektronische sloten
De voor- en achterdeur van Eeckenrhode zijn voorzien van elektronische sloten. Ook alle voordeuren van appartementen zijn voorzien. Dit heeft de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid doen vergroten.