gebouw

Ruimte en luchtigheid zijn sleutelwoorden
Eeckenrhode is gebouwd in de zestiger jaren voor het hoger kader van Philips dat met pensioen ging. Mensen die na een druk leven tot rust konden komen in een prachtige omgeving. De architectuur is kenmerkend voor de periode waarin het is gebouwd. Kenners voorspellen dat Eeckenrhode zal worden genomineerd om op de monumentenlijst te komen. Op Eeckenrhode zijn ruimte en luchtigheid sleutelwoorden. De algemene ruimten zijn groot, licht en tot de verbeelding sprekend. U hoeft zich in Eeckenrhode niet te verplaatsen door smalle donkere gangen.

Tuinzaal

Op iedere verdieping is een grote lichte hal het centrale punt. Op deze hal komen de liften uit. Het is vaak de ontmoetingsplaats voor bewoners. Voor degenen die, voor wat betreft hun mobiliteit beperkt zijn, een ideale plek om een praatje te maken met medebewoners.

Fysio-fitness

Bibliotheek

Ligging
Eeckenrhode ligt in Waalre, vlakbij Eindhoven. Het gebouw wordt omringd door een mooie tuin van 1,5 hectare waar u heerlijk kunt wandelen en dagdromen. In de zomer staan de rhododendrons volop in bloei en toont de prunus haar roze bloesempracht. De tuin van Eeckenrhode loopt bijna naadloos over in de bossen die grenzen aan het terrein van een van de fraaiste golfbanen van Nederland, de Eindhovense Golf. Ieder jaargetijde is een lust voor oog, oor en neus. De uitzichten zijn prachtig.

Eeckenrhode ligt midden in de natuur, maar niet afgelegen. Winkelvoorzieningen vindt u op 700 meter van Eeckenrhode. Het openbaar vervoer (bus) stopt 9 keer per dag voor de entree van Eeckenrhode. Voor een boodschap kunt u ook terecht bij de boodschappenservice van Eeckenrhode. Als u verder weg wilt is er een taxibedrijf dat u tegen een gereduceerd tarief brengt naar waar u zijn wilt of zijn er freelance chauffeurs beschikbaar die u in uw eigen auto kunnen vervoeren.