Eeckenrhode vernieuwt

In 2017 en 2018 krijgt Eeckenrhode een aantal upgrades. Gedurende het jaar worden diverse (renovatie)projecten uitgevoerd. In de afgelopen jaren heeft een projectgroep met daarin bewoners, eigenaren en management plannen ontwikkeld om Eeckenrhode te moderniseren. Architectenburo Moes & de Meyere uit Amsterdam heeft zich gebogen over een redesign van een aantal openbare ruimtes. Hierna een overzicht van de belangrijkste verbeteringen aan ons gebouw.

nieuwe ontvangsthal

Nieuwe ontvangsthal en Tuinzaal
In 2017 is de ontvangsthal opgeknapt en de Tuinzaal geopend. De hal heeft een bamboe-houten vloer gekregen en is ingericht met warme kleuren. De recreatiezaal is omgedoopt tot Tuinzaal. De Tuinzaal heeft een groen dak (sedem) en een grote serre waar je zomer en winter in lekkere fauteuils in de zon kunt zitten uitkijkend over de tuin. De serre kan grotendeels worden opengezet. De zaal is vergroot en uitgevoerd met moderne geluidsapparatuur waardoor het meer mogelijkheden heeft gekregen voor de organisatie van activiteiten. De Tuinzaal wordt inmiddels veel gebruikt voor onder meer concerten, lezingen, lunches en de ochtendkoffie. 

Opening Tuinzaal met optreden van Lenny Kuhr

Verduurzaming gebouw
Om het gebouw te verduurzamen zijn diverse maatregelen getroffen. Heel veel glas en kozijnwerk is vervangen door isolerend glas. De voorpui van de entree is vervangen. De pui in de recreatiezaal (nu Tuinzaal) is vervangen door een serre. De grote glaspartijen in de hallen en het trappenhuis zijn vervangen door aluminium kozijnen met isolerend glas. Het dak van de Tuinzaal heeft een beter isolerend groen dak (met mooie plantjes, sedem) gekregen waar tal van insecten hun voedsel en onderkomen vinden. En de Tuinzaal heeft een enegriezuinige luchtbehandelingsinstallatie gekregen die zorg voor een aangenaam klimaat.

De Tuinzaal

Nieuwe bibliotheek
Eind 2018 zal de nieuwe bibliotheek in gebruik worden genomen. De bibliotheek beschikt over een grote collectie boeken, grote letterboeken, DVD’s en enkele hoorspelen. In de bibliotheek is een zitje en leestafel te vinden.

Fysiofitness
Begin 2019 krijgt Eeckenrhode een fysiofitness-zaal waar bewoners zelfstandig of onderbegeleiding van de fysiotherapeut van Eeckenrhode kunnen werken aan spiermassa en conditie.

Verticale tuin
Als onderdeel van de renovatie van het trappenhuis en de hallen op de verdiepingen wordt in het trappenhuis een verticale tuin (planten tegen de wand) van maar liefst 12 meter hoog gerealiseerd. De tuin is te bewonderen vanaf alle verdiepingen in de vide. Naar verwachting zal de tuin november 2018 het licht zien.

Elektronische sloten
In 2017 zijn de voor- en achterdeur van Eeckenrhode voorzien van elektronische sloten. Ook alle voordeuren van appartementen zijn voorzien. Dit zal de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid doen vergroten.