activiteiten

vleugel

Eeckenrhode biedt een gevarieerd activiteitenprogramma waar bewoners en gasten facultatief aan kunnen deelnemen. Elke laatste woensdagmiddag van de maand vindt het Seniorenrestaurant plaats voor bewoners én buurtbewoners, er wordt wekelijks gebridged en er zijn onder meer filmavonden, concerten, yoga, gymnastiek, exposities, herenborrel, zondagborrel, spellenmiddag, jeu de boules en lezingen. Daarnaast bestaat het programma uit terugkerende culinaire- en muziekevenementen. Op deze pagina vindt u het programma voor de komende maanden. Wilt u deelnemen aan een activiteit? Laat het ons weten, u bent van harte welkom. Als u zich wilt aanmelden voor een activiteit kunt u dat ook doen via het aanmeldformulier.
_______________________________________________________________
Programma 2018
Hieronder leest u over de activiteiten die naast de dagelijkse en wekelijkse activiteiten plaatsvinden.
__________________________________________
Senioren Eetpunt
Vanaf 12.30 uur

Samen met andere senioren gezellig eten. Elke laatste woensdag van de maand organiseert Eeckenrhode het Senioren Eetpunt voor alle senioren uit de gemeente. De Rabobank ondersteunt dit maatschappelijk sociaal initiatief met een subsidie dat als grootste doel ‘verbinden’ heeft.  Ook de Gemeente Waalre ondersteunt ons. Samen eten is gezelliger dan alleen eten. Het eetpunt wordt mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers van Eeckenrhode. Komt u ook eens eten? U kunt zich opgeven via de receptie van Eeckenrhode, 040-2282800, waar u uw menukeuze kenbaar kunt maken. Wanneer u na aanmelding verhinderd bent is afmelden noodzakelijk. De warme 3-gangen lunch kost € 9,50, inclusief koffie of thee na.
_______________________________________
Lezing Egypte
Dinsdag 23 oktober, 19.30 uur

Op initiatief van een bewoner van Eeckenrhode wordt een lezing gehouden over het altijd intrigerende Egypte. Spreker Jan Kuijpers neemt u mee naar de fascinerende geschiedenis van dit land aan de Nijl.
__________________________________________
‘Kunst of Curiosa’
Zondag 4 november kunsttaxatiedag 11.00-16.00 uur

Heeft u nog iets in huis waar u de waarde niet van kent? is het Kunst of Curiosa?
Kunsthistoricus Paul Dumay is met twee taxateurs op Eeckenrhode om uw voorwerpen en/of schilderijen te taxeren. Bewoners, hun gasten en geïnteresseerden van buiten Eeckenrhode zijn van harte welkom!
___________________________________________
Full House Combo
Zondag 18 november, 16.00 uur

Het Full House Combo bestaat uit een zangeres en 4 muzikanten. Hun repertoire bestaat uit Swing en Latin. Heerlijke muziek voor een gezellige zondagmiddagborrel!
______________________________________________

Eeckenrhode Kerstfair
(27 november van 10.00 tot 13.00 uur)

Tijdens de Kerstfair vindt u op Eeckenrhode veel stands met uiteenlopende (handgemaakte) producten; kerstgeschenken, sieraden, chutney’s, kunst en meer. Ook is er live-muziek en koffie! Iedereen is van harte welkom.
_________________________________________________
Lezing door kunsthistorica Erna Charbon
dinsdag 4 december, 19.30 uur

Erna Charbon is kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis en gespecialiseerd in de Symboliek van de 17de eeuw. In de loop der jaren heeft zij zich tevens verdiept in diverse andere kunsthistorische periodes. Sinds 2003 werkt zij in het van Abbemuseum als rondleidster/ cicerone. “Ik ben van mening dat kunst helpt om de wereld een beetje mooier en verrassender te maken en mijn liefde voor de kunst breng ik graag -vakkundig en enthousiast- over op anderen!” Het onderwerp van deze lezing wordt op een later moment bekend gemaakt. Als u van kunst houdt zal Erna u zeker niet teleurstellen.
__________________________________________________
Kerstconcert zangvereniging De Nachtegaal
Zondag 16 december, 15.30 uur

Dit gemengd koor uit Waalre brengen Kerstliederen en diverse klassieke werken. Meezingen mag!
___________________________________________________
Kerstlunch Senioren Eetpunt
Woensdag 26 december, Tweede Kerstdag vanaf 13.00 uur

Het Senioren Eetpunt in december heeft uiteraard het thema kerst met een speciaal menu. Meer informatie volgt. In verband met verwachte drukte ons advies om vroegtijdig te reserveren.
____________________________________________________
Oudejaarsborrel
Maandag 31 december, 16.00-18.00 uur

De traditionele oudejaarsborrel met glühwein, oliebollen en appelbeignets. We kijken terug op wat 2018 ons gebracht heeft en bereiden ons in gezellig voor op het nieuwe jaar.
____________________________________________________